miercuri, 12 iulie 2017

Ruladă de porc cu legume

Ruladă de porc cu legume
Ruladă de porc cu legume
Ruladă de porc cu legume
Ruladă de porc cu legume
Ingrediente;
-carne de porc fără grăsime;
-1-2 morcovi mari;
-1-2 ardei grași;
-2 roșii cărnoase și tari;
-pătrunjel;
-sare;
-piper;
-pastă de tomate.

Carnea se spală, se tamponează cu un șervet, se taie în foaie subțire și continuă și se bate cu ciocanul de șnițele.

Într-o tigaie se pune puțin ulei la încins. Legumele se pregătesc și se taie pe lung, în fâșii subțiri, de grosimea unui creion. Se pun legumele în uleiul fierbinte și se gătesc până se înmoaie puțin.

Peste carnea pregătită de presară sare, piper, pătrunjel tocat fin și se așază cu grijă legumele. Acestea vor fi aranjate pe lățimea foii de carne, paralel cu latura care trebuie rulată, ca la tăierea ruladei, fiecare legumă să fie secționată și să dea aspectul marmorat al umpluturii.

Se rulează carnea și se leagă strâns cu ață de bucătărie. Se prăjește la foc mediu, sub capac, până se pătrunde bine. 

În sucurile rămase în tigaie după ce a fost scoasă rulada, se pune o lingură de pastă de tomate, se amestecă, se stinge cu supă de legume sau apă, se condimentează cu sare și piper și se lasă să capete consistența unui sos.

Rulada se taie și se servește caldă alături de sosul de roșii.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar de ocazie, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete