luni, 10 iulie 2017

Ruladă de pui cu nuci și sos de fructe de pădure

Ruladă de pui cu nuci și sos de fructe de pădure
Ruladă de pui cu nuci și sos de fructe de pădure
Ruladă de pui cu nuci și sos de fructe de pădure
Ruladă de pui cu nuci și sos de fructe de pădure
Ingrediente:
-piept de pui;
-nuci;
-piper;
-pătrunjel;
-sare;
-ulei de măsline.

Pieptul de pui se curăță, se spală și se usucă pe ambele fețe, cu un șervet. Când e pregătit, se taie astfel încât să se obțină o foaie subțire, se întinde și se bate puțin pentru uniformizare.

Peste pieptul de pui se presară sare, piper proaspăt zdrobit, nuci tocate mare și pătrunjel verde. Se rulează pieptul de pui și se fixează cu scobitori.

Se prăjește în puțin ulei de măsline, pe toate fețele, până se rumenește uniform și se pătrunde.

Ingrediente pentru sos:
-unt;
-sare;
-piper;
-vin roșu;
-puțin zahăr;
-fructe de pădure.

 Când rulada este gata, se scoate din tigaie, iar în sucurile rămase se pune un cub de unt. Când untul e topit, se pun fructele de pădure și un strop de vin roșu, un strop, zic, pentru a nu lungi timpul de fierbere. 

Se fierbe sosul până se leagă, se condimentează cu sare, piper și se temperează aciditatea cu puțin zahăr. Nu amestecați foarte des pentru a nu strica forma fructelor. Serviți cald, împreună cu rulada de pui cu nuci.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete