marți, 11 iulie 2017

Spaghetti cu piept de pui, sos de roșii și capere

Spaghetti cu piept de pui, sos de roșii și capere
Spaghetti cu piept de pui, sos de roșii și capere
Spaghetti cu piept de pui, sos de roșii și capere
Ingrediente:
-4-5 roșii mari și foarte coapte;
-usturoi;
-sare;
-piper;
-oregano;
-busuioc;
-ulei de măsline;

-piept de pui;
-ardei gras;
-ardei iute;
-capere;
-spaghetti.

Într-un vas curat, se pune apa la fiert, cu un pic de sare și un strop de ulei de măsline. Când apa clocotește, se pun pastele întregi și se scufundă în lichid. Se fierbe conform precizărilor de pe ambalaj, respectând timpul necesar de fierbere.

Roșiile se decojesc și se taie în cuburi mici, apoi se adaugă într-un vas în care ați încălzit puțin ulei de măsline. Se fierb până ce sosul capătă consistență, apoi se condimentează cu sare, piper, oregano și busuioc. Se închide focul și se lasă sosul să se răcorească.

Într-un vas curat și uscat se încălzește puțin ulei de măsline. Pieptul de pui și ardeiul gras se taie în cuburi mici și se adaugă în ulei. Se adaugă puțină sare și se gătește până scade lichidul care se lasă din carne.

Se adaugă sosul pregătit anterior, caperele tăiate pe lung și se mai fierbe, la foc domol, până capătă consistența dorită. Se servește cald alături de spaghetti.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Doar eu

Bucătar din plăcere, fără studii în ale gastronomiei, am creat „Farfuria zilei” ca sursă de inspirație pentru voi, pentru toți cei ce măcar și o singură dată v-ați pus întrebarea: „Azi, ce pun în farfurie?” Aici nu veți găsi rețete fixe, cu gramaje măsurate și timpi calculați. Eu gătesc cu aceeași plăcere cu care pictez sau îmi decorez casa. Inovez mereu, schimb gusturi, mă bucur de savori și culori.

Farfuria zilei

Hamburger de casă (I)

Etichete