Chifteluțe în sos alb

Chifteluțe în sos alb
Chifteluțe în sos alb
Chifteluțe în sos alb
Ingrediente:
-500-600 g carne tocată (amestec vită-porc);
-2 ouă;
-miez de pâine albă;
-lapte dulce;
-ceapă;
-boia iute de ardei;
-sare;
-piper;
-mărar;
-4-5 grăunți de usturoi;
-50 g unt;
-150 g smântână;
-lapte;
-1 lingură amidon pentru gătit;
-sare;
-piper;
-pătrunjel.

Carnea tocată se frământă bine împreună cu miezul de pâine înmuiat în lapte și stors bine, cele 2 ouă, ceapa dată pe răzătoarea mare și stoarsă, boia, sare, piper și mărar.

Cu mâinile umezite, se formează mici sfere, care se prăjesc în ulei încins. Chifteluțele obținute se scot pe un șervețel absorbant.

Separat, se pregătește sosul alb. Puneți 50 g unt într-un vas și așezați pe flacăra mică. Amestecați continuu pentru a se topi și a nu se arde. 

Zdrobiți usturoiul și adăugați-l în untul încins. Amestecați continuu și lăsați 1-2 min, apoi adăugați o lingură de amidon. Amestecați în continuare, iar când amidonul a devenit o pastă omogenă, stingeți cu suficient lapte dulce. Adăugați un praf de sare și lăsați să fiarbă. Amestecați regulat și nu vă îndepărtați de aragaz. Această compoziție se lipește și se afumă foarte ușor.

Când sosul e fiert, adăugați smântâna și pătrunjelul și mai dați într-un clocot. Puneți și chifteluțele în sos, mai clocotiți 1-2 min, închideți flacăra aragazului, presărați piper proaspăt zdrobit și încă puțin pătrunjel. Serviți mâncarea caldă.
Chifteluțe în sos alb
Chifteluțe în sos alb
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu