Ciorbă cu ardei umpluți de post

Ciorbă cu ardei umpluți de post
Ciorbă cu ardei umpluți de post
Ciorbă cu ardei umpluți de post
Ciorbă cu ardei umpluți de post
Ingrediente:
-12-15 ardei grași, albi și potrivit de mari:
-2-3 cepe:
-o rădăcină de țelină:
-3-4 morcovi;
-un dovlecel;
-o ceașcă de orez;
-2 cartofi;
-o lingură de făină sau 1 ou, dacă ciorba nu e de post;
-borș;
-sare;
-piper;
-ulei;
-o cană de făină;
-mărar proaspăt.

Ardeiul se spală și se curăță de codițe, nervuri și semințe. Se mai clătește și la interior, pentru a înlătura și semințele aderente la peretele intern.

Se toacă mărunt 1-2 cepe și se pun la călit în puțin ulei. Cât timp se călește ceapa, dați pe răzătoare 2 morcovi și rădăcina de țelină. Adăugați peste ceapă și continuați să gătiți zarzavatul. Răzuiți și dovlecelul și adăugați-l în tigaie. Presărați puțină sare și un strop de piper și lăsați și dovlecelul să se înmoaie.

Când legumele sunt aproape gata, adăugați orezul și o ceșcuță de apă. Lăsați-l la fiert până absoarbe tot lichidul, închideți focul și lăsați compoziția acoperită cu un capac, până se răcorește și orezul se umflă.

Când compoziția e legată ca și compoziția de chiftele, adăugați un ou sau o lingură de făină, dacă ciorba e de post și o mână de mărar tocat. Umpleți ardeii cu compoziția rezultată și sigilați gura fiecărui ardei, cu făină. Practic, presați-i ușor pe o suprafață pe care ați împrăștiat un strat subțire de făină.

Tocați mărunt ceapa rămasă, morcovul și cartofii. Căliți totul în puțin ulei și un strop de sare și stingeți cu apă. Lăsați la fiert până se înmoaie. Separat fierbeți borșul.

Când zarzavatul e fiert, adăugați ardeii și mai lăsați-i la fiert foarte puțin, apoi adăugați borșul fiert anterior. Lăsați la fiert până ce ardeiul e gata, dar nu moale. Potriviți gustul de sare și închideți focul. Adăugați o mână mare de mărar verde, tocat fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu