Ciorbă de pui și castraveți

Ciorbă de pui și castraveți
Ciorbă de pui și castraveți
Ciorbă de pui și castraveți
Ciorbă de pui și castraveți
Dacă vi se pare prea ciudat ca în ciorbă să apară castraveți ori dacă nu sunteți adeptul lucrurilor noi, atunci rețeta asta nu este pentru voi. Mie, însă, mi s-a părut delicioasă, mai ales pentru aroma subtilă oferită de castravete.
Ingrediente:
-un pui micuț;
-1-2 cepe;
-2 morcovi;
-2 ardei grași;
-3-4 castraveciori proaspeți;
-3-4 cartofi medii;
-sare;
-oțet;
-smântână;
-4 gălbenușuri de ou;-câteva linguri de ulei;
-verdeață.

Zarzavatul se curăță, se spală și se toacă în cuburi mici. Ceapa, morcovul și ardeiul se pun la călit în câteva linguri de ulei.

Când sunt aproape gata, se adaugă și carnea de pui, spălată și porționată. Se mai lasă câteva clipe, se adaugă sarea, apoi se stinge cu apă rece și se lasă la fiert până ce carnea se frăgezește.

Până să se încheie fierberea cărnii, se adaugă cartofii tocați în cuburi și castraveții tăiați rondele. Se lasă la fiert până ce cartofii sunt fragezi, apoi se adaugă oțetul și se domolește focul.

Se amestecă smântâna și gălbenușurile de ou, se subțiază cu puțină zeamă și se toarnă în ciorbă, amestecând continuu. Se mai lasă la fiert câteva clipe, fără a o mai clocoti și se închide focul. Se adaugă verdeața și se servește cu ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu