Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou

Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou
Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou
Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou
Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou
Ingrediente:
-o pasăre de curte;
-ceapă;
-morcovi;
-ardei gras roșu;
-cartofi;
-o rădăcină de țelină;
-tăiței fini;
-3 gălbenușuri de ou;
-sare;
-pătrunjel verde;
-borș sau zeamă de lămâie lămâie.

Carnea de găină se spală, se taie în bucăți potrivit de mari și se pune la fiert, în apă rece și puțină sare. Se adună spuma care se ridică la suprafață, se lasă la fiert și se completează cu apă, dacă este nevoie.

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul tăiat în cuburi mici. Se lasă la fiert până și zarzavatul s-a înmuiat, apoi se adaugă borșul fiert separat. Dacă nu vă place aroma borșului, puteți folosi pentru acrit, zeama unei lămâi proaspăt stoarse, pe care o adăugați la sfârșit. 

Se adaugă tăițeii și se mai lasă pentru câteva clocote. Se separă 3 gălbenușuri de ou, se bat cu telul împreună cu un polonic de zeamă din ciorbă și se adaugă în restul de ciorbă care clocotește. Se amestecă bine, se potrivește gustul de sare și se închide focul, după ce a început să clocotească iar.

Se toacă fin verdeața și se adaugă deasupra ciorbei, se acoperă vasul și se lasă să se răcorească puțin. Se servește fierbinte, alături de un ardei iute foc.
Ciorbă țărănească de găină cu gălbenuș de ou
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu