Costițe aromate

Costițe aromate
Costițe aromate
Costițe aromate
Costițe aromate
Costițe aromate
Ingrediente:
-costițe proaspete de porc;
-boia de ardei iute;
-piper;
-mărar;
-sare;
-1 lingură de zahăr;
-ulei de măsline;
-un pahar de vin.

Se pregătește o hârtie de copt și se așază pe masa de lucru. În mijlocul acesteia se toarnă 1-2 linguri de boia iute, 1 linguriță de piper zdrobit, 1 lingură mărar, sare și 1 lingură de zahăr. Se amestecă toate condimentele și se toarnă ulei de măsline, care se amestecă, la rândul său, cu condimentele.
Costițe aromate
Costițele se spală, se curăță și se usucă pe un prosop curat, apoi se ung bine cu amestecul pregătit anterior, avându-se grijă să se acopere bine toate suprafețele.
Costițe aromate
Costițele se pun în tava de copt, se mai stropesc cu puțin ulei de măsline și se introduc la cuptor, la foc mare. Când sunt ușor rumenite și mirosul ne duce cu gândul la friptură, se temperează focul și se adaugă un pahar de vin. Se reintroduc la cuptor și se lasă până ce se rumenesc bine, iar vinul se evaporă, lăsând în urmă un sos dulce. Serviți costițețe fierbinți.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu