Mere coapte

Mere coapte
Mere coapte
Ingrediente:
-4 mere mari;
-stafide;
-scorțișoară;
-zahăr pudră.

Merele coapte erau un desert foarte popular în copilăria mea. Combinația dintre aroma merelor coapte, scorțișoară și stafide îmi amintește de Crăciunul din fiecare an, petrecut la țară, la bunici.

Pentru a coace mere trebuie, mai întâi, să le spălați și să le uscați cu un șervet curat. Apoi, le scobiți interiorul, având grijă să nu străpungeți partea de jos.
Mere coapte
Umpleți spațiul rămas cu stafide, presărați un strop de scorțișoară și băgați merele la cuptor. Lăsați la copt până se înmoaie.
Mere coapte
Când sunt gata, scoateți merele, așezați-le pe fiecare pe câte o farfurioară, scuturați deasupra un pic de zahăr pudră și serviți calde sau reci.
Mere coapte
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu