Mic dejun cu ouă și piept de porc

Mic dejun cu ouă și piept de porc
Mic dejun cu ouă și piept de porc
Mic dejun cu ouă și piept de porc
Mic dejun cu ouă și piept de porc
Mic dejun delicios
Ingrediente pentru o porție:
-2 felii proaspete de piept de porc;
-un ou;
-sare;
-piper;
-boia iute de ardei;
-sare;
-pătrunjel verde;
-un ardei pentru ornat.

Feliile de piept de porc se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, pe fiecare parte, fără a adăuga ulei. Grăsimea conținută de acestea se va topi și este suficientă pentru preparare. 

Se va avea grijă ca atunci când sunt puse la prăjit să aibă o formă curbată, ca o jumătate de inimă și se vor întoarce și pe cealaltă parte, respectându-le poziția. 

Când sunt aproape făcute, se unesc cele două jumătăți, formând o inimă și se sparge un ou în mijlocul acesteia. Inima se mai ține pe foc până ce albușul oului se coagulează, iar gălbenușul rămâne zemos.

Se condimentează cu sare, piper, boia iute și pătrunjel și se decorează cu ardei.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu