Midii în sos de roșii și vin

Midii în sos de roșii și vin
Midii în sos de roșii și vin
Midii în sos de roșii și vin
Midiile îmi amintesc de mare, de soare, de vacanță. Preparate corespunzător sunt un deliciu.

Ingrediente:
-1kg de midii;
-câteva roșii cărnoase, bine coapte;
-o ceapă medie;
-câțiva căței de usturoi;
-un pahar de vin alb demisec;
-ulei;
-sare;
-piper;
-pătrunjel.

Midiile se triază, păstrându-se doar cele care nu s-au deschis. Cele deschise se aruncă. Midiile rămase se spală sub jet de apă rece, apoi se curăță cu buretele de sârmă, fiecare în parte.

Ceapa se toacă mărunt și se călește în câteva linguri de ulei. Când devine sticloasă, se adaugă usturoiul zdrobit cu latul cuțitului și tocat mărunt. Se mai gătește câteva clipe, apoi se stinge cu vinul alb. Se lasă totul la fiert câteva minute.

Roșiile curățate de piele și de semințe se toacă în cuburi mici și se adaugă peste ceapă. Se condimentează cu sare și piper și se mai fierbe totul încă vreo 5 minute. Nu ne dorim ca roșiile să devină pastă, ci doar să dea gust sosului.

Se adaugă midiile în sosul care clocotește, se amestecă bine și se pune capacul vasului. Acest pas le ajută să se deschidă în totalitate. Se lasă la foc până ce toate midiile sunt deschise, cca. 7-8 minute. Când sunt deschise, se înlătură capacul și se presară pătrunjel verde, tocat fin.

Pregătiți crutoane mari de pâine prăjită. Montați preparatul într-o farfurie adâncă, punând în fundul acesteia crutoane, apoi midiile pregătite, iar la final turnați sosul în care au fiert. Crutoanele vor absorbi sosul și totul va fi delicios.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu