Mușchiuleț în crustă

Mușchiuleț în crustă
Mușchiuleț în crustă
Ingrediente:
-3 mușchiuleți de porc;
-cimbru;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline.

Se spală, se curăță și se usucă mușchiuleții, apoi se ung cu puțin ulei de măsline. 

Pe un tocător de lemn se împrăștie în strat uniform condimentele (sare, cimbru, piper măcinat) și se rulează prin ele mușchiuleții, pe rând. Aveți grijă ca toată suprafața să fie acoperită.
Mușchiuleț în crustă
Mușchiuleț în crustă
Așezați mușchiuleții în tavă, stropiți cu puțin ulei și dați tava la cuptorul încins. Lăsați până se rumenește friptura, apoi scoateți și feliați cu grijă. Serviți cu o porție de orez cu țelină sau cu o altă garnitură potrivită.
Orez cu țelină
Orez cu țelină
Ingrediente (orez cu țelină):
-2 cepe medii;
-o rădăcină potrivită de țelină;
-o cană mare de orez;
-4 căni supă de pasăre;
-sare;
-piper;
-2-3 linguri de ulei;
-verdeață.

Se taie ceapa în cuburi mici și se călește în ulei. Când devine translucidă, se adaugă și țelina dată pe răzătoarea mare și se mai lasă câteva minute la foc. 

Când și țelina s-a înmuiat ușor, se stinge cu puțină supă de pui și se lasă la fiert până se înmoaie bine legumele și scade supa.

Adăugați orezul și restul de supă de pui, respectând regula: 3 căni supă la 1 cană orez. Se amestecă și se lasă la fiert până se umflă orezul. Când e aproape gata, se potrivește gustul de sare, se închide focul, se acoperă vasul și se mai lasă orezul încă 10-15 minute, pentru a trage toată zeama.

Montați pe farfurie, presărați verdeață proaspătă și serviți cald.
Mușchiuleț în crustă și orez cu țelină
Mușchiuleț în crustă și orez cu țelină
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu