Oțet de trandafiri

Oțet de trandafiri
Oțetul de trandafiri este cunoscut pentru proprietățile sale curative, benefice pentru sănătate. Este considerat un remediu eficient împotriva febrei. Se folosește pentru frecții însoțite de masaj sau poate fi folosit în comprese.

Oțetul de trandafiri este folosit și în cosmetică pentru îngrijirea feței și corpului. Calmează arsurile solare ușoare, este un bun dezodorizant, iar diluat, poate fi folosit la clătirea părului, după baie. 

Ingrediente:
-500 ml oțet de vin alb sau oțet de fructe (mere, gutui);
-6-8 trandafiri.

Petalele de trandafir se desprind, se taie nodulețul de prindere și se așază într-un borcan de 800 ml, curat și uscat. Ca să vă faceți o idee, petalele trebuie să umple întreg borcanul, ușor presate, dar nu înghesuite.
Oțet de trandafiri
Oțetul de vin alb se toarnă peste petale, se amestecă bine, se așază capacul și se lasă la macerat cca. 2 săptămâni. Sincer, eu prefer oțetul de fructe. Oțetul de trandafiri din imagini are la bază oțet de mere. Aroma finală este minunată.
Oțet de trandafiri
După două săptămâni, se strecoară, se toarnă într-o sticlă curată și se depozitează la rece. Dacă doriți intensificarea aromei și culorii, repetați procedura, folosind oțetul de trandafiri rezultat în urma primei operațiuni și o cantitate similară de petale proaspete. Se lasă la macerat tot 2 săptămâni. Eu am rămas la o singură tură de macerare și am fost mulțumită de rezultat.
Oțet de trandafiri
Oțet de trandafiri
Spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu