Piersici fragede, umplute cu gem

Piersici fragede, umplute cu gem
Piersici fragede, umplute cu gem
Piersici fragede, umplute cu gem
Piersici fragede, umplute cu gem
Ingrediente:
-4 ouă;
-un pahar de ulei;
-un pahar de zahăr;
-un strop de sare;
-o linguriță de praf de copt;
-făină cât cuprinde.
-gem de piersici;
-3 morcovi mari;
-2 bucăți de sfeclă roșie.

Ouăle se sparg într-un bol curat și uscat, apoi se adaugă un pahar de zahăr și puțină sare. Cum pahare sunt de diferite mărimi și nu știu voi de care folosiți, aș aproxima cantitatea de zahăr la 200 g. 

Amestecul de ouă și zahăr se bate cu telul până se spumează, apoi se adaugă un pahar de ulei. Este de preferat să folosiți același pahar pentru a pune aceeași cantitate de ulei și zahăr. Se amestecă, în continuare, cu telul.

Când aveți un amestec omogen, adăugați praful de copt și făina. Făina se va adăuga treptat, amestecând cu telul. Când compoziția se îngroașă, se adaugă făină și se frământă cu mâna până are consistența unei plastiline ușor de modelat.

Pentru că-mi place să simt aroma de piersici a umpluturii, eu nu folosesc esențe pentru pregătirea acestui dulce. Voi puteți folosi interiorul unui baton de vanilie sau coajă rasă de citrice.

Din aluatul astfel pregătit se formează, cu mâinile unse cu ulei, bile de dimensiunea unor nuci. Se așază biluțele pe tavă, la distanță de 3-4 cm unele de altele și se dau la cuptor. Se consideră coapte când sunt rumene deasupra și au miros îmbietor.
Piersici fragede, umplute cu gem
Biluțele coapte vor avea forma unor semisfere. Fiecărei semisfere i se va scobi interiorul, folosind un cuțit cu vârful rotund. Faceți această operațiune cât timp sunt calde. Evitați, astfel, să le zdrobiți.

Miezul rezultat nu se aruncă. El va fi folosit la pregătirea umpluturii piersicilor. Astfel, amestecați miezul mărunțit între degete cu conținutul unui borcan de gem de piersici (400g) și umpleți piersicile, având grijă să potriviți jumătățile în funcție de dimensiuni.

Folosind un storcător de fructe, scoateți sucul din rădăcinoase (morcovi și sfeclă) și depozitați-l separat. Folosiți acest suc natural ca și colorant galben și roșu pentru ornamentare.
Suc de morcovi și sfeclă
Scufundați piersicile rapid prin cele două sucuri colorate, rulați-le prin zahăr mărunt și decorați cu frunze de mentă sau citrice.
Piersici fragede, umplute cu gem
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu