Piure de morcovi cu file de piept de pui

Piure de morcovi
Piure de morcovi
Piure de morcovi
Piure de morcovi
Este adevărat că cel mai popular dintre piureuri este cel de cartofi, dar și piureul de rădăcinoase poate fi foarte bun, cu condiția să fie pregătit și degustat cu dragoste și fără prejudecăți.

Ingrediente:
-5-6 morcovi mari;
-sare;
-piper;
-lapte dulce.
-unt.

Curățați și spălați bine morcovii. Tăiați-i în bucăți mari și așezați-i într-o oală. Turnați apă cât să-i acopere și așezați oala pe flacăra aragazului. Fierbeți până se înmoaie suficient cât să poată fi pasați.

Când s-au fiert, strecurați toată apa și mixați bine piureul, subțiindu-l cu lapte dulce și ușor călduț. Adăugați și câteva cubulețe de unt și condimentați cu sare și piper. Mixați până ajunge la consistența dorită. Serviți ca garnitură caldă, lângă un file de piept de pui.
Piure de morcovi
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu