Borș de fasole cu afumătură

Borș de fasole cu afumătură
Borș de fasole cu afumătură
Borș de fasole cu afumătură
Borș de fasole cu afumătură
Ingrediente:
-600 g fasole;
-costiță sau un ciolan afumat;
-1-2 cepe;
-2-3 morcovi;
-1-2 ardei grași;
-o rădăcină de țelină;
-sare;
-piper;
-1-2 foi de dafin;
-2-3 grăunți de usturoi;
-cimbru;
-leuștean;
-borș;
-ulei.

Fasolea se alege cu grijă, se spală și se lasă la înmuiat, în apă rece, de seara până dimineața. A doua zi se scurge apa în care a stat peste noapte, se clătește, se adaugă apă curată și se pune la fiert. În timp ce fierbe se schimbă 2-3 ape. În apa pe care o considerați ultima, lăsați fasolea la fiert până se frăgezește, dar adăugați 1-2 foi de dafin, un strop de sare, afumătura și câteva boabe de piper.

Tocați legumele în cuburi mici și înmuiați-le puțin în câteva linguri de ulei și un strop de sare, la foc domol. Când devin translucide și moi, adăugați usturoiul zdrobit și mai lăsați câteva clipe pe foc. Adăugați legumele astfel pregătite peste fasolea aproape fiartă.

Când boabele de fasole au început să crape, adăugați borșul fiert separat, piper zdrobit, cimbru uscat și potriviți gustul de sare. Mai fierbeți puțin și închideți focul. Adăugați, cu generozitate, leuștean proaspăt tocat.
Borș de fasole cu afumătură
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu