Ciorbă cu creste de cocoș

Ciorbă cu creste de cocoș
Ciorbă cu creste de cocoș
Ciorbă cu creste de cocoș
Ciorba din creste de cocoș este destul de rar pregătită în bucătăria mea, pentru că nu sunt mereu atât de fericită să dețin materia primă esențială: creste de cocoș în cantitate necesară. Nici nu vă imaginați că acum am avut foarte multe, dar 5-6 bucăți sunt suficiente pentru câteva porții.

Ingrediente:
-5-6 creste cocoș;
-un tacâm de pasăre;
-morcovi;
-ceapă;
-ardei gras;
-rădăcină de țelină;
-2 roșii;
-2 ouă;
-verdeață;
-zeamă de castraveți fermentați.

Tacâmul de pui, o ceapă, câțiva morcovi și puțină rădăcină de țelină se pun la fiert în apă rece și puțină sare, se spumează și se lasă până rezultă o supă dulce. Supa se strecoară și se folosește ca bază pentru ciorba de creste de cocoș.

Separat se toacă o ceapă, doi morcovi, un ardei și se pun la fiert, în puțină apă. Crestele de cocoș se spală, se opăresc și se curăță. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă la fiert crestele de cocoș și se adaugă supa de carne pregătită anterior. Crestele de cocoș sunt fierte atunci când pot fi pătrunse ușor cu furculița.

Când este aproape gata, se adaugă zeama de castraveți fermentați, fiartă separat și pulpa a două roșii mari și coapte. Se mai lasă la fiert până se îngemănează toate gusturile, apoi se aruncă în ciorbă ou bătut și se închide focul. După ce ați închis focul, adăugați verdeața tocată fin. Serviți fierbinte cu un ardei iute foc.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu