Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean

Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean
Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean
Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean
Nu știu cum este în celelalte părți, dar la noi, în sud, în zona Olteniei și Teleormanului, țărăncuțele au numit rațele tinere într-un mod atât de delicat și jucăuș: „boboci”.

Ciorba de boboc cu borș și leuștean este o ciorbă de toamnă, pregătită când rățuștele au crescut suficient, dar carnea le-a rămas fragedă și dulce, legumele sunt coapte, iar leușteanul a devenit viguros și aromat.
Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean
Ingrediente:
-o rață tânără;
-2 morcovi;
-3 cartofi;
-1-2 ardei grași;
-1 ceapă;
-1 rădăcină micuță de țelină;
-borș proaspăt;
-tăiței;
-leuștean;
-sare.

Rața se spală bine, se taie în bucăți potrivite și se pune la fiert în apă rece, la foc iute. Se strânge toată spuma formată, iar când se constată că nu se mai ridică spumă, se temperează focul și se lasă la fiert până ce carnea e pe jumătate frăgezită.

Ceapa, morcovii, ardeii și țelina se toacă în cuburi mici, iar când carnea este aproape fiartă, se adaugă în ciorbă și zarzavatul. Se mai lasă la fiert 15-20 min, apoi se adaugă și cartofii tăiați în cuburi mari și borșul fiert separat. Se mai lasă să fiarbă până ce cartoful devine pufos, dar nu trebuie să se sfărâme.

Când e gata, se potrivește gustul de sare și se adaugă tăițeii. Se mai lasă la fiert câteva minute până și tăițeii se umflă, se adaugă o mână sănătoasă de leuștean tocat mărunt, se acoperă oala cât să se îngemăneze aromele. Se servește fierbinte, alături de un ardei iute și nervos.
Ciorbă de boboc de rață cu borș și leuștean
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu