Clătite cu miere și smochine

Clătite cu miere și smochine
Clătite cu miere și smochine
Clătite cu miere și smochine
Clătite cu miere și smochine
Pentru momentele când vă e poftă de ceva dulce, dar nu aveți chef de stat prea mult prin bucătărie și nici cu un desert cumpărat nu vă puteți mulțumi, vă propun clătite simple cu miere și smochine.

Rețeta de mai jos este pentru o porție, adică pentru patru bucăți. Voi puteți multiplica rețeta în funcție de câți sunteți la masă.

Ingrediente pentru o porție (4 buc.):
-1 ou;
-10 linguri lapte dulce;
-10 linguri apă rece;
-1 lingură ulei;
-un praf de sare;
-5 linguri de făină.

Amestecați cu telul ingredientele lichide și oul, adăugați un praf de sare și încorporați făina cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Lingura de făină nu trebuie să fie cu vârf, dar nici rasă. Încărcați lingura și o scuturați puțin. 

Lăsați aluatul să se odihnească puțin, timp în care se va mai îngroșa. Dacă veți constata că s-a îngroșat prea mult, înseamnă că ați pus mai multă făină și mai adăugați puțină apă, astfel încât să aibă consistența smântânii lichide.

Înfierbântați o tigaie de teflon și coaceți clătitele pe ambele fețe până se rumenesc. Eu nu mai torn ulei în tigaie pentru că am pus în aluat, dar în cazul în care tigaia și-a pierdut calitățile antiaderente, este necesar să ungeți un strat fin de ulei, folosind o pensulă.

Umpleți clătitele cu miere proaspătă, rulați-le și presărați deasupra puțin zahăr farin vanilat. Asezonați cu câteva felii de smochine coapte.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu