Dulceață de ardei iute

Dulceață de ardei iute
Dulceață de ardei iute
Ceva dulce-acrișor, ceva iute, ceva...delicios! Cam așa aș defini dulceața de ardei iute pe care eu o folosesc la marinat cărnurile sau ca și garnitură.

Pentru acestă dulceață aveți nevoie de câteva ingrediente:
-1 kg ardei iute roșu;
-1 l oțet;
-1 kg de zahăr;
-un strop de sare;
-1 pereche mănuși de cauciuc.

Ardeii se spală de câteva ori în apă rece și se scurg. Se îndepărtează cotorul, se taie pe lung și se curăță de semințe și de nervurile interne. Se spală jumătățile pentru a elimina toate semințele care aderă la interior și se scurg pe un grătar. Jumătățile de ardei se toacă în bucăți micuțe, nu foarte fine, dar încercând să fie aproximativ egale. Toate aceste manevre se execută folosind mănușile de cauciuc.

Oțetul, zahărul și stropul de sare se pun la fiert și se leagă siropul. Se adaugă bucățelele de ardei iute și se lasă să scadă până capătă consistența dorită. Nu legați siropul prea tare. Mie îmi place să o las un picuț mai fluidă pentru că tocmai siropul îmi place să-l folosesc la friptură.
Dulceață de ardei iute
Dulceață de ardei iute
Turnați dulceața în borcane cât este fierbinte, întoarceți borcanele pe capac și acoperiți-le cu un prosop gros. Când s-au răcit, depozitați la rece și umbră. Consumați cel mai devreme după două săptămâni.
Dulceață de ardei iute
Dulceață de ardei iute
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu