Dulceață de prune umplute cu migdale întregi

Dulceață de prune umplute cu migdale întregi
Dulceață de prune umplute cu migdale întregi
Dulceață de prune umplute cu migdale întregi
Ingrediente:
-35 prune mari, coapte, ferme;
-1 kg zahăr;
-o ceașcă de apă;
-50 g migdale întregi.

Se aleg 35 de prune mari, coapte, dar ferme. Spălați prunele, îndepărtați cu grijă coaja și scoateți sâmburele fără a rupe fructul. Ne dorim ca prunele să rămână intacte pentru a fi umplute cu migdale. 

Puneți la fiert un vas cu apă. Când apa clocotește, puneți migdalele și mai lăsați câteva clipe. Închideți focul și lăsați să se răcorească. Veți constata că puteți îndepărta pielița migdalelor, cu ușurință.

Umpleți prunele cu migdalele pregătite. Așezați prunele într-un bol, presărați deasupra lor o linguriță de sare de lămâie sau zeama unei lămâi.

Într-un vas curat și uscat turnați zahărul și o ceașcă de apă. Nu exagerați cu apa. Prunele sunt fructe zemoase și va trebui să fierbeți mult pentru a lega dulceața. 

Fierbeți siropul și adăugați cu grijă fructele. Lăsați dulceața să clocotească iar și mai așteptați câteva clipe. Închideți focul, acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați fructele să-și lase zeama. E bine de așteptat până a doua zi, dar poate fi fiartă și după ce s-a răcit, adică după câteva ore.

Fierbeți dulceața fără a mesteca în vas. Strângeți spuma care se ridică și încercați consistența acesteia picurând sirop pe o farfurie rece. Nu vă faceți griji, câteva migdale vor ieși din prunele în care au fost puse, restul vor rămâne la locul lor.

Turnați dulceața fierbinte în borcane curate și uscate. Depozitați la rece și întuneric.
Dulceață de prune umplute cu migdale întregi
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu