Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă

Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Ingrediente:
-1 kg smochine coapte;
-1 kg zahăr;
-miez de nucă întreg;
-un pahar apă rece;
-un baton vanilie;
-zeama de la o lămâie.

Spălați smochinele, tăiați-le codițele și lăsați-le la scurs pe un șervet. Înțepați fiecare smochină, din loc în loc, folosind o scobitoare ascuțită.

Alegeți miez de nucă întreg. Rupeți în sferturi miezul de nucă. Umpleți fiecare smochină cu câte un sfert de miez de nucă, introducându-l cu grijă prin orificiul de pe partea de jos a fiecărui fruct. Dacă nu intră cu lejeritate, lărgiți acest orificiu cu vârful ascuțit al unui cuțit. Nu forțați pentru a nu zdrobi fructul.

Puneți zahărul și apa într-un vas curat, pe flacăra aragazului. Legați siropul, apoi adăugați cu grijă smochinele, una câte una, batonul de vanilie secționat pe lung și zeama de lămâie. Lăsați să dea în clocot, mai fierbeți 1-2 min și închideți focul. Acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați să se răcească. În acest timp, smochinele vor elibera sucul intern.

Când compoziția e rece, reașezați-o pe foc și fierbeți până se leagă siropul. Nu amestecați cu lingura în dulceață, doar scuturați vasul pentru a nu se lipi.

Când e gata, scoateți batonul de vanilie și puneți dulceața de smochine fierbinte în borcane. Așezați borcanele pe capac și acoperiți-le cu câteva prosoape, lăsându-le să se răcească lent. Depozitați la umbră și răcoare.
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu