Sărmăluțe din carne de pasăre în frunze de viță de vie

Sărmăluțe din carne de pasăre în frunze de viță de vie
Sărmăluțe din carne de pasăre în frunze de viță de vie
Sărmăluțe din carne de pasăre în frunze de viță de vie
Sărmăluțele în frunze de viță de vie sunt varianta mai dietetică a sarmalelor în foi de varză, pe care le pregătesc mai des în sezonul rece. Fiind dietetice și ușor de digerat, sărmăluțele în frunze de viță sunt mai potrivite în sezonul cald. Cum frunze de viță se găsesc din belșug, iar eu aveam deja carne de pasăre de curte, sărmăluțele au venit ca un firesc al lucrurilor.

Ingrediente:
-pulpele și pieptul unei păsări de curte;
-frunze de viță de vie;
-orez;
-ceapă;
-mărar uscat și mărar verde;
-2-3 crenguțe de cimbru;
-1-2 foi de dafin;
-sare;
-piper;
-boia iute de ardei;
-ulei;
-borș.

Am scos carnea de pasăre de pe oase și am măcinat-o în robotul de bucătărie. Pentru că păsăroiul pe care-l aveam era destul de bătrâior, nu m-am încumetat să-l trec prin mașina de tocat. Ceapa se curăță și se trece prin răzătoarea mare sau se toacă alături de carne.

Carnea tocată, ceapa, o mână de orez, mărarul uscat, sarea, piperul și o linguriță de boia iute de ardei le-am frământat împreună până am obținut o pastă nelipicioasă și omogenă.

Frunzele de viță de vie le-am opărit în puțină apă cu sare, le-am lăsat să se scurgă și, pentru că era destul de tare, le-am tăiat nervura principală.

Am rulat sărmăluțe micuțe de cca 4-5 cm lungime, punând câte o linguriță de pastă de carne în centrul fiecărei jumătăți de frunză de viță. 

Pe fundul vasului în care am așezat sărmăluțele, am stropit puțin ulei și am așezat 4-5 frunze de viță și 2-3 crenguțe de cimbru, apoi am așezat sarmalele. La suprafață am aruncat 2-3 foi de dafin și am acoperit sărmăluțele cu alte câteva frunze de viță, cât să le cuprindă. 

Am acoperit sarmalele cu apă și le-am dat la cuptor. Când apa a scăzut, am completat cu borș fiert separat și am lăsat până ce s-au pătruns bine.

La masă au mers cât erau încă fierbinți, îmbrăcate cu puțin iaurt și un strop de mărar verde.

Dacă v-am convins, vă urez spor la gătit și nu uitați și de un ardei iute. Merge perfect cu sărmăluțele din carne de pasăre în frunze de viță de vie.
Sărmăluțe din carne de pasăre în frunze de viță de vie
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu