Ciorbă de cocoș cu smântână

Ciorbă de pasăre cu smântână
Ciorbă de pasăre cu smântână
Ciorbă de pasăre cu smântână
Ingrediente:
-carne de pasăre (cocoș de curte);
-2 cepe;
-2 morcovi;
-1 ardei gras;
-2-3 cartofi;
-leuștean;
-pătrunjel;
-smântână;
-2 gălbenușuri de ou;
-oțet de fructe;
-1 frunză de dafin;
-2-3 linguri ulei;
-sare.

Carnea se spală, se curăță, se taie în bucăți potrivit de mari și se lasă 15-20 min în apă rece. Când apa s-a colorat în roz, se mai clătește carnea de câteva ori și se pune la fiert în apă rece, curată, la foc iute. Se strânge toată spuma care se ridică, apoi se temperează focul și se lasă la fiert.

Legumele se taie în cuburi, se adaugă puțină sare și se călesc în câteva linguri de ulei. Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă și legumele, o frunză de dafin, un strop de sare și se lasă la fiert.

Spre sfârșitul fierberii, se adaugă o legătură de leuștean și una de pătrunjel, fără a fi mărunțite și se mai lasă câteva clocote.

Smântâna și două gălbenușuri de ou se amestecă bine, se subțiază cu 1-2 polonice de ciorbă și se adaugă în oală. Se închide focul, fără a mai lăsa ciorba să clocotească din nou.

Se potrivește gustul de sare, se adaugă câteva linguri de oțet și se acoperă vasul. Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat și ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu