Ciorbă de perișoare cu afumătură

Ciorbă de perișoare cu afumătură
Ciorbă de perișoare cu afumătură
Ciorbă de perișoare cu afumătură
Ingrediente:
-500 g carne tocată (amestec vită-porc);
-ceapă;
-morcovi;
-ardei;
-păstârnac;
-o rădăcină de pătrunjel;
-3 cartofi;
-3 ouă;
-smântână proaspătă;
-bulgur;
-oase afumate (costițe, coadă de porc etc);
-ulei;
-sare;
-piper;
-o foaie de dafin;
-leuștean;
-pătrunjel.

Oasele afumate de porc se opăresc și se pun la fiert în apă rece. Zarzavatul și legumele se taie mărunt și se călesc în puțin ulei și un strop de sare. Când s-au înmuiat se adaugă peste afumătură. Se mai adaugă piper boabe și o frunză de dafin. Se lasă la fiert, la foc temperat.

Carnea tocată se amestecă bine cu un ou, sare piper, pătrunjel tocat și o mână de bulgur. Se formează perișoare micuțe, cu mâna umedă și se adaugă în ciorbă, când legumele și carnea de pe oasele afumate s-au fiert. Se mai lasă la fiert 20-25 minute. Către sfârșit se adaugă o legătură de leuștean nemărunțit.

Smântâna și 2 gălbenușuri de ou se amestecă ferm, se subțiază cu câteva polonice de ciorbă, se adaugă în oală și se închide focul. Se potrivește gustul de sare și se mai adaugă câteva linguri de oțet. Se servește fierbinte, cu pătrunjel verde presărat deasupra și un ardei iute alături.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu