Gem de gutui

Gem de gutui
Gem de gutui
Gem de gutui
Gem de gutui
Ingrediente:
-2 kg pulpă rasă de gutuie;
-1 kg zahăr;
-o ceașcă de apă;
-zeama de la 1-2 lămâi;
-1/2 baton de vanilie.

Gutuile se curăță de cotoare, se dau pe răzătoarea mare și se stropesc cu zeama de lămâie, amestecând bine.

Zahărul și apa se pun la fiert până ce se leagă un sirop fluid și transparent. Se adaugă gutuile și interiorul unei jumătăți de păstăi de vanilie și se lasă la fiert, amestecând continuu, să nu se lipească. Chiar dacă la început vi se va părea că nu au suficient lichid să fiarbă, gutuile își vor lăsa zeama și va fi suficientă, deci nu mai adăugați lichid.

Când gemul a căpătat consistența dorită, închideți focul și transferați gemul fierbinte, în borcane curate și uscate. Căpăciți borcanele și acoperiți-le cu un ștergar gros, pentru a se răci lent, apoi depozitați-le la răcoare.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu