Omletă cu bacon și ceapă

Omletă cu bacon și ceapă
Omletă cu bacon și ceapă
Omletă cu bacon și ceapă
Omletă cu bacon și ceapă
Omletă cu bacon și ceapă
Adevăratul răsfăț al papilelor gustative se produce cu preparate simple, produse din ingrediente puține și cât mai puțin procesate industrial. 

Soarele din bucătărie, de sâmbătă, m-a dus cu gândul la omleta pregătită de bunica, în copilăria mea. Cele necesare le aveam prin frigider, așa că drumul ei până-n farfurie a fost scurt și însoțit de arome.

Ingrediente:
-4 ouă;
-5 felii subțiri de bacon;
-o ceapă roșie;
-ardei gras (eu am pus și jumătate de ardei iute);
-1 lingură de ulei;
-sare;
-piper;
-pătrunjel verde.

În tigaia încinsă, se prăjește baconul pe ambele părți, până devine arămiu. Cât încă este cald și elastic, se rulează sub forma a cinci trandafiri și se așază pe o farfurie, separat.

În urma baconului, în grăsimea rămasă, se adaugă o lingură de ulei și se călește o ceapă roșie pe care ați tăiat-o solzișori. Totuși, păstrați câteva felioare de ceapă necălită pentru decor.

Ouăle se bat separat, cu furculița, adăugând un praf de sare și piper măcinat și rondele de ardei iute (opțional). Se toarnă peste ceapa călită și cât sunt încă lichide, se aranjează trandafirii de bacon. Se gătește omleta la foc moderat, cât să se pătrundă și să nu se ardă pe spate.

Când este aproape gata, adăugați ardei gras, câteva fire de ceapă, verdeață și se servește caldă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu