Ciorbă de cartofi cu afumătură și smântână

Ciorbă de cartofi cu afumătură și smântână
Ciorbă de cartofi cu afumătură și smântână
Ciorbă de cartofi cu afumătură și smântână
Ingrediente:
-coaste afumate;
-cartofi;
-2 morcovi mari;
-1-2 buc. ardei gras;
-1 rădăcină de pătrunjel;
-1 ceapă;
-ulei;
-sare;
-piper;
-1-2 foi de dafin;
-oțet de fructe;
-smântână proaspătă;
-tarhon sau leuștean verde;

Coastele de porc se porționează, se opăresc pentru a elimina surplusul de fum, apoi se scot pentru câteva minute în apă rece.

Morcovii, ardeii, ceapa și rădăcina de pătrunjel se curăță, se spală, se toacă în cuburi mici și se pun la călit, împreună cu coastele, în puțin ulei și un strop de sare. Când sunt moi, se adaugă apă rece cât să acopere totul, 1-2 foi de dafin, puțin piper zdrobit mare și se lasă la fiert până se frăgezește morcovul.

Cartofii se curăță de coajă, se taie în cuburi mai mari și se adaugă în ciorbă cu 15-20 minute înainte de final. Când sunt fragezi, dar nu se sfărâmă, potriviți gustul de sare, adăugați o legătură de tarhon ori de leuștean, fără a le mai toca și lăsați să mai dea două clocote. 

Închideți focul, adăugați smântâna subțiată cu două polonice de ciorbă și acriți cu puțin oțet. Serviți fierbinte.
Ciorbă de cartofi cu afumătură și smântână
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu