Ciorbă de găină cu măcriș și paste turnate

Ciorbă de găină cu măcriș și paste turnate
Ciorbă de găină cu măcriș și paste turnate
Ciorbă de găină cu măcriș și paste turnate
Ingrediente:
-carne de pasăre crescută în curte;
-2 morcovi;
-1 ardei;
-1 rădăcină pătrunjel;
-1 ceapă mare;
-câteva mâini sănătoase de măcriș verde;
-3 cartofi;
-1 cutie roșii în suc propriu sau 2-3 roșii cărnoase și coapte bine;
-1 lămâie;
-1 ou;
-câteva linguri făină;
-sare;
-leuștean verde.

Carnea de găină se porționează și se tine în apă rece cca 30 min. Astfel se elimină o parte semnificativă a sângelui și nu veți mai avea prea multă spumă în timpul fierberii.

După acest timp, se pune la fiert, în apă rece și cu puțină sare, la foc iute. Se strânge spuma care se ridică și când se limpezește lichidul, diminuați flacăra aragazului și lăsați să fiarbă domol.

Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă legumele tocate în cuburi mici și se continuă fierberea până ce morcovul și ceapa s-au fiert. Atunci se adaugă roșiile în suc propriu și măcrișul curățat de nervuri și spălat bine. Acesta va acri ciorba. Dacă vă place ciorba un pic mai dulceagă, nu trebuie să mai adăugați la sfârșit și lămâie, este suficient măcrișul.

Spargeți oul într-o cană, adăugați treptat făină și amestecați energic până rezultă o pastă ca de ecler. Transferați pasta într-o pungă, tăiați colțul acesteia foarte puțin și turnați pastele în ciorba care clocotește ușor.

Fierbeți ciorba până și pastele turnate sunt fierte, apoi adăugați zeama de lămâie, potriviți gustul de sare și închideți focul. Adăugați leuștean tocat și serviți fierbinte cu un ardei iute.
Ciorbă de găină cu măcriș și paste turnate
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu