Gem de gutui cu nuci coapte

Gem de gutui cu nuci coapte
Gem de gutui cu nuci coapte
Gem de gutui cu nuci coapte
Gem de gutui cu nuci coapte
Ingrediente:
-2,5 kg gutuie rasă;
-150 g miez de nucă;
-800 g zahăr;
-1 lămâie;
-3-4 mandarine.

Mandarinele și lămâia se storc, iar zeama se pune într-o ceașcă pentru a fi folosită când se dau pe răzătoare gutuile.

Gutuile se spală bine de puf, se curăță de cotoare și de eventualii locatari care trăiesc în interior și se dau pe răzătoarea mare. Răzătura de gutuie se stropește cu zeama de lămâie și mandarine. Această operațiune împiedică gutuile să oxideze, menținându-se o culoare deschisă a pulpei fructului la fierbere.

Zahărul se pune într-un vas, împreună cu o ceașcă de apă rece și se așază pe foc. Se leagă siropul, apoi se adaugă în acesta gutuile răzuite și un baton de vanilie. Fierbeți gemul până scade toată zeama și capătă consistența dorită.

Miezul de nucă se coace la cuptor sau pe tigaie și se adaugă în gem cu câteva minute înainte de final. Scoateți batonul de vanilie și puneți gemul fierbinte în borcane, căpăciți și dați la rece.
Gem de gutui cu nuci coapte
Gem de gutui cu nuci coapte
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu