Limbă de vițel cu măsline și lămâie

Limbă de vițel cu măsline și lămâie
Limbă de vițel cu măsline și lămâie
Limbă de vițel cu măsline și lămâie
Mâncarea din limbă de vită se pregătește după multe rețete, dar mie îmi place cel mai mult în combinație cu măsline, lămâie și foarte puține legume.

Ingrediente:
-3 buc. limbă de vițel;
-300 g măsline;
-1 lămâie mare;
-1 cutie roșii în sos tomat;
-1-2 linguri pastă tomate;
-2-3 foi de dafin;
-piper boabe;
-1 ceapă;
-ulei de măsline;
-sare;
-pătrunjel.

Limba de vițel se spală se opărește, se curăță de pielița albă care acoperă carnea și se pune la fiert în apă rece, în care se adaugă două foi de dafin, boabe de piper și un praf de sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește, iar lichidul scade considerabil.

Ceapa se toacă foarte mic și se călește în ulei de măsline până devine sticloasă. Pentru că mi-am dorit un sos foarte fin, eu am dat ceapa pe răzătoarea mare, apoi am călit-o cu un pic de sare, am stins totul cu supa de carne și am lăsat la fiert.

Roșiile se pasează bine și se adaugă peste ceapă. Se completează cu supă de carne în care a fiert limba și se lasă să se lege ușor.

Limbile se scot din supă, se lasă la răcit și se taie în rondele. Rondelele de limbă se adaugă în sosul de roșii, împreună cu restul de supă, măslinele, o foaie de dafin, puțin piper măcinat și sare. Deasupra se pun rondele de lămâie, pe care le-ați tăiat subțire. Se lasă la fiert pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Către sfârșit, se subțiază 2 linguri de pastă de tomate cu un polonic de supă și se adaugă în sos, pentru a-l îngroșa. Se mai lasă la fiert 10 min și se închide focul. La sfârșit, se presară câteva fire de pătrunjel tocat fin.
Limbă de vițel cu măsline și lămâie
Limbă de vițel cu măsline și lămâie
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu