Mâncare de conopidă cu carne de pui

Mâncare de conopidă cu carne de pui
Mâncare de conopidă cu carne de pui
Mâncare de conopidă cu carne de pui
Mâncare de conopidă cu carne de pui
Ingrediente:
-carne de pui crescut în curte;
-1 conopidă mare;
-2 cepe potrivite;
-3-4 grăunți de usturoi;
-2 buc. ardei gras;
-1 conservă roșii în suc propriu;
-mărar;
-sare;
-piper;
-2-3 linguri ulei.

Pentru că am avut carne de pui crescut la țară, iar acesta se pătrunde mai greu, am pus-o la fiert separat, cu apă rece și un strop de sare.

Când carnea s-a frăgezit ușor, am călit ceapa, usturoiul și ardeiul, tocate fin, în puțin ulei și am presărat un strop de sare care ajută la înmuierea mai rapidă a legumelor. Când legumele s-au înmuiat, am stins cu zeama în care a fiert carnea, am adăugat și bucățile de carne de pui și am lăsat la fiert în continuare.

După ce carnea s-a frăgezit bine, am adăugat roșiile în suc propriu și conopida desfăcută în buchețele mici și spălată bine. Am așezat conopida deasupra cărnii, fără a o scufunda în lichid, am adăugat piper proaspăt zdrobit, un strop de sare, am temperat focul și am acoperit cratița, permițând conopidei să se fiarbă la abur.

Am lăsat cratița acoperită până ce conopida s-a făcut, iar sosul a scăzut suficient, apoi am adăugat mărar verde tocat. Gata, delicios! Am noroc dacă mai rămâne ceva și pentru mâine.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu