Tocăniță de vițel

Tocăniță de vițel
Tocăniță de vițel
Tocăniță de vițel
Tocăniță de vițel
Tocăniță de vițel
Tocănița asta este delicioasă. Are o aromă pregnantă de vițel și, datorită cepei și morcovilor, este dulce și savuroasă.

Ingrediente:
-carne de vițel;
-câteva linguri de ulei;
-3 cepe;
-3-4 morcovi;
-1 ardei gras;
-1 cană vin dulce;
-pastă de roșii;
-sare;
-piper;
-2 foi de dafin;
-cimbru;
-pătrunjel verde.

Carnea de vițel se spală, se curăță de pielițe și se prăjește ușor în câteva linguri de ulei. Pentru că-mi place, eu am folosit ulei de măsline, voi puteți opta pentru ce ulei vă doriți.

Ceapa se taie solzișori, se adaugă peste carne și se gătește în continuare, până devine translucidă. Se poate adăuga și un praf de sare, ajută la înmuierea mai rapidă a cepei.

Ardeiul se taie fâșii, iar morcovii se curăță de coajă și se taie în bucăți mari. Se adaugă peste ceapă și carne și se mai lasă câteva minute, apoi se toarnă vinul, o ceașcă de apă, se adaugă sare, piper, foi de dafin și o crenguță de cimbru, se acoperă vasul și se lasă la fiert, la foc mic.

Când s-au frăgezit toate, carnea și legumele, se adaugă pastă de roșii subțiată și se dă cratița la cuptor, lăsând să scadă sosul. La sfârșit se presară pătrunjel verde.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu