Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi

Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi
Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi
Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi
Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi
Ingrediente:
-o bucată mușchiuleț de porc;
-sare;
-piper;
-ulei de măsline;
-morcovi proaspeți;
-oțet balsamic.

Pregătirea mușchiulețului de porc în crustă de piper este simplă și presupune câțiva pași. 

Mușchiulețul se fasonează, se clătește în apă rece și se usucă pe un șervet curat. 

Piperul se zdrobește și se presară pe un tocător de lemn. Peste piper se presară și sare mare. Prin acest amestec se rulează mușchiulețul de porc până este acoperit cu un strat uniform.

În tigaia încinsă în care ați pus o lingură de ulei, se așază bucata de mușchi și se frige pe toate părțile, întorcându-l cu ritmicitate. Puteți proba dacă este pătruns, presând ușor mușchiulețul. Când devine mai ferm, mai tare ca atunci când l-ați  pus la fript, puteți fi siguri că e gata.

Morcovii se spală, se șterg și se frig în tigaie, cu o lingură de ulei de măsline. Când sunt gata se așază pe farfurie, se presară cu sare mare și se stropesc cu oțet balsamic.

Mușchiulețul se taie rondele și se servește cu garnitura de morcovi.
Mușchiuleț de porc în crustă de piper și garnitură de morcovi
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu