Pizza pe tigaie

Pizza pe tigaie
Pizza pe tigaie
Pizza pe tigaie
Pizza pe tigaie
Pizza pe tigaie
Pizza n-ar trebui să fie un preparat greu de pregătit, dar varianta pe tigaie este chiar mai simplu de făcut decât cea tradițională. Ceea ce-mi place la pizza pe tigaie este aroma plăcută de aluat ușor fript, ce aduce oarecum cu aroma de pizza pregătită în cuptorul cu lemne.

Ingredientele folosite sunt la alegerea fiecăruia. De fapt, pizza reciclează într-un mod delicios ceea ce avem prin frigider.

Deci, aveți nevoie de:-bacon sau mușchiuleț afumat;
-ciuperci;
-mozzarella;
-ardei gras;
-sos de pizza făcut în casă;
-măsline fără sâmburi;
-sos picant de ardei;
-verdețuri;
-piper;

-aluat.

Pregătiți aluatul de pizza, în mod tradițional și întindeți-l în foaie subțire. Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios.

Presărați făină pe ambele foi de aluat și pregătiți tigaia pentru copt. Noutatea la pizza pe tigaie constă în modul de coacere.

Așezați tigaia pe flacără și lăsați-o câteva momente. Așezați foaia de aluat, temperați focul și acoperiți cu un capac potrivit. După câteva minute, dezlipiți ușor foaia, dacă este cazul și lăsați în continuare până se rumenește pe partea de jos.

Când e rumenă, întoarceți foaia de aluat și ungeți pe partea coaptă cu puțin sos, apoi dispuneți în straturi succesive toate ingredientele. Presărați condimentele, reacoperiți pizza cu capacul și lăsați la foc mic până se rumenește și pe partea de jos. Este important să lăsați focul mic, fără să grăbiți coacerea. În caz contrar veți avea un aluat ars pe talpă.

Scoateți pizza pe farfurie, condimentați cu sos de chilli iute și serviți caldă.
Pizza pe tigaie
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu