Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte

Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte
Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte
Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte
Rețeta tradițională de șnițel presupune straturi succesive de făină, ou și pesmet, fără a amesteca aceste ingrediente. Acest șnițel, însă, se prepară folosind ingredientele amestecate, de aici și rapiditatea.

Ingrediente: 
-carne de porc;
-făină;
-2-3 ouă;
-sare;
-piper;
-ulei.

Feliați subțire carnea de porc și intindeți-o bine cu un ciocănel de lemn. Condimentați cu sare și piper și lăsați carnea până ce preparați aluatul.

Spargeți ouăle, amestecați-le bine cu furculița și încorporați făină până rezultă un aluat mai gros ca cel de clătite, dar fluid. Adăugați și un strop de sare în acest aluat.

Treceți fiecare bucată de carne prin acest aluat și prăjiți-o în ulei, câteva minute pe fiecare parte.
Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte
Șnițel rapid de porc și mâncare de urzici cu lapte
Pentru mâncarea de urzici cu lapte aveți nevoie de:
-urzici proaspete;
-lapte dulce;
-sare;
-piper;
-usturoi;
-pătrunjel;
-făină albă;
-ulei.

Fierbeți urzicile bine și lăsați-le să scadă până ce rămâne puțină apă. După ce se fierb, se lasă să se răcorească, apoi se mixează bine, împreună cu lichidul.

Adăugați ulei într- cratiță, puneți pe foc și când e fierbinte, adăugați pasta de urzici. Amestecați bine și lăsați la fiert câteva minute.

Dizolvați câteva linguri de făină în lapte rece și adăugați peste urzicile care fierb. Amestecați energic și continuu, cu telul pentru a nu se lipi de fundul cratiței.

Curățați și zdrobiți usturoiul și adăugați-l în mâncare. Condimentați cu sare și piper și mai lăsați la fiert până capătă consistența dorită, iar făina este fiartă.

Când s-a îngroșat, adăugați pătrunjelul tocat fin și închideți flacăra aragazului. Serviți fierbinte.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu