Chifteluțe din cartofi

Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi
Chifteluțe din cartofi
Platoul de astăzi poate fi încadrat cu succes la meniuri de post, dacă veți înlocui brânza de vaci cu brânză tofu. Chifteluțele de cartofi pot fi pregătite și cu puțin cașcaval sau telemea răzuită, dar cele pe care le vedeți sunt fără.

Ingrediente:
-cartofi;
-ceapă;
-făină;
-sare;
-piper;
-pătrunjel;
-ulei pentru prăjit.

Ceapa se curăță și se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă un praf de sare și se amestecă bine, apoi se pune într-o sită, la scurs.

Cartofii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc bine și se pun într-un vas uscat. Se stoarce și ceapa și se adaugă peste cartofi.

Tocați pătrunjelul, măcinați piperul și adaugați-le peste compoziția de chiftele. Adăugați făină și frământați chiftelele până rezultă un aluat consistent, nu trunchios.

Așezați o tigaie cu ulei, pe flacăra aragazului, prăjiți chifteluțele și când sunt rumene le scoateți pe un șervet de hârtie. Serviți calde. Eu am optat pentru un meniu aproape vegetal, exceptând brânza, voi puteți să pregătiți un platou după gustul propriu.
Chifteluțe din cartofi
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu