Ciorbă de crap cu zeamă de varză

Ciorbă de crap cu zeamă de varză
Ciorbă de crap cu zeamă de varză
Ciorbă de crap cu zeamă de varză
Ciorbă de crap cu zeamă de varză
La ciorbele de pește cu zeamă de varză nu folosesc foarte multe ingrediente. Astfel pot simți mai clar atât aroma cărnii de pește, cât și a legumelor.

Ingrediente:
-carne de crap;
-2 morcovi;
-1 ceapă;
-1 ardei;
-2-3 linguri de ulei;
-sare;
-zeamă de varză;
-leuștean;
-roșii în bulion;
-orez.

Morcovii, ceapa și ardeiul se curăță, se spală și se taie în cuburi mici și se așază într-un vas, alături de 2-3 linguri de ulei și un strop de sare. Se pune vasul pe foc și se călește zarzavatul, amestecând continuu.

Când s-a înmuiat, adaugați apă peste zarzavat și lăsați la fiert. Fierbeți separat zeama de varză și, tot separat, fierbeți orezul.

Când zarzavatul e fiert, adăugați roșiile în bulion și zeama de varză. Lăsați să dea în clocot și adăugați carnea de pește. Fierbeți până și peștele e gata, închideți focul și adăugați leușteanul tocat fin.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu