Crap în crustă și chips-uri de cartofi violet

Crap în crustă și chips-uri de cartofi violet
Crap în crustă și chips-uri de cartofi violet
Crap în crustă și chips-uri de cartofi violet
Crap în crustă și chips-uri de cartofi violet
Ingrediente:
-câteva bucăți generoase de crap;
-sare;
-ulei;
-piper;
-lămâie;
-făină albă;

-cartofi violet;
-sare;
-pier;
-făină albă;
-ulei.

Chiar dacă preparatul de astăzi se gătește cu ceva mai mult ulei, dacă nu faceți din acest obicei alimentar o permanență, nu reprezintă o problemă. În fapt, prăjitul e baza acestui preparat.

Peștele se tranșează, se spală, se usucă pe un șervet de pânză și se condimentează cu puțină sare. Astfel preparat se trece prin făină și se prăjește pe ambele fețe în ulei încins. Nu țineți prea mult peștele la prăjit, pentru a nu se usca la interior.

Când e gata, se scoate pe un șervețel de hârtie, care să absoarbă surplusul de grăsime. Stingeți focul numai după ce ați scos și ultima bucată de pește din grăsime, astfel preveniți încărcarea cu ulei a cărnii.

Cartofii se curăță de coajă, se spală, se usucă și se taie în rondele cât mai subțiri. Rondelele de cartof se pudrează cu puțină făină și se prăjesc în ulei fierbinte, câte puține. Se scot și se scurg pe prosop de hârtie.

Se montează totul pe o farfurie, se condimentează cu piper proaspăt zdrobit, se stropește peștele cu lămâie și se servește fierbinte.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu