Restaurant Casa Românească- Călimănești

Când pleci în călătorie, una dintre dilemele cele mai acute este legată de locul unde urmează să iei masa. Dacă mai călătorești și cu un copil, deciziile pe care le iei în acest sens te pot scuti de o sumedenie de probleme sau te pot băga în bucluc.

De curând, am mers pentru câteva zile la Căciulata. Pentru că nu prea aveam idee unde am putea mânca, am cerut ajutorul gazdei noastre, care ne-a recomandat Restaurantul Casa Românească.

Restaurantul Casa Românească este situat pe D.N.7 Râmnicu Vâlcea- Sibiu, la aproximativ 100 de metri distanță de Mănăstirea Cozia, dar pe partea opusă a șoselei. E aproape imposibil să nu-l remarci, datorită arhitecturii rustice. Aspectul rustic de la exterior se continuă și la interior, spațiul fiind decorat cu mult lemn de stejar sculptat. 

Încă de la intrare impresia a fost una bună, datorită mirosului din holul de primire. Poate că am eu o problemă cu mirosurile, dar mirosul de la intrarea într-un spațiu mă face să continuu sau să mă retrag. Aici mirosea a curat, deci am continuat.

Spațiul interior este unul plăcut, curat, dotat cu spații largi, dar am descoperit și câteva separeuri. Cum nu-mi place să treacă nimeni pe lângă mine când mănânc, am optat pentru un astfel de spațiu. Chiar și ascunși de privirile celorlalți meseni, ospătărița a sosit imediat și a adus câte un meniu pentru fiecare.

Meniul oferit este bogat, axat pe bucătăria tradițională românească, iar prețurile excelente. Ai putea crede că într-un local de 3* ar trebui să plătești mai mult, dar aici nu e cazul. 

Mâncarea ni s-a părut excelentă: proaspătă și pregătită pe gustul nostru. Pentru că am fost încântați, Casa Românească a fost locul în care am luat prânzul în fiecare dintre zilele petrecute în Căciulata. Ca să vă faceți o idee, vă arăt și câteva dintre preparatele încercate de noi.

Platou Casa Românească (pentru 2 persoane) -59 lei 
Platoul Casa Românească mi-a plăcut cel mai mult. Costițele sunt fragede și gustoase, salata de vinete e fină și cu un subtil miros de fum, șnițelele crocante la exterior și fragede la interior, cartofii și ciupercuțele pregătite pe gustul nostru. Despre murături nu pot să zic mai multe decât că atât de mult i-au plăcut copilului, încât le-a mâncat pe toate.

Platou tradițional (pentru 4 persoane) -99 lei
Ciorbă de fasole în pâine -12 lei
 Papanași (2 buc.) -15 lei
Papanașii sunt delicioși. Smântâna este proaspătă, iar dulceața de afine e super fină și potrivit de dulce. Cred că e pregătită în bucătăria proprie, altfel nu-mi explic gustul excelent, greu de întâlnit în altă parte. Papanașii dintr-o porție puteți să-i comandați fie la o singură farfurie, fie la două farfurii, dacă doriți să-i consume două persoane. 

Cu regretul că nu am și alte fotografii de la mesele luate în acest restaurant, aștept o nouă ocazie în care să merg în zonă și să-i mai vizitez pentru o porție de ceva delicios.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu