Sărmăluțe de post

Sărmăluțe de post
Sărmăluțe de post
Sărmăluțe de post
Sărmăluțe de post
Ingrediente:

-1 kg ciuperci proaspete;
-varză acră;
-3-4 cartofi;
-2-3 cepe;
-2 morcovi;
-o mână de stafide;
-mărar;
-piper;
-boia de ardei iute;
-1-2 linguri de făină;
-orez;
-ulei;
-foi de dafin;
-pastă de tomate;
-2-3 ramuri de cimbru.

Tocați ciupercile în cuburi mici și puneți-le la călit în câteva linguri de ulei. Adăugați un strop de sare și lăsați să scadă.

Dați prin răzătoare cartofii, ceapa și morcovii. Căliți-le și pe acestea. Amestecați cele două compoziții, adăugați orezul și mai lăsați puțin la călit, apoi închideți focul.

Când compoziția se răcorește, adăugați făină, stafide, piper, boia, mărar și sare. Amestecați totul și formați sărmăluțe potrivite, înfășurându-le în varză acră.

Așezați varză tocată în fundul oalei, adăugați cimbrul și așezați sărmăluțele, iar în centrul lor, pasta de tomate. Acoperiți totul cu varză, adăugați apă, foi de dafin și puneți la fiert.

Când varza e fiartă, dați sarmalele la cuptor și lăsați să scadă bine. Serviți cu mărar proaspăt și ardei iute.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu