Ficat de vită fraged și delicios

Ficat de vită fraged și delicios
Ficat de vită fraged și delicios
Ficat de vită fraged și delicios
Ficatul de vită poate deveni un preparat delicios, savurat de toți și apreciat, dacă în prepararea sa nu veți omite următorii pași:

1. Spălați ficatul în apă rece și îndepărtați pielița care-l acoperă. Dacă aveți o bucată generoasă, deci multă pieliță de îndepărtat, puteți simplifica această etapă opărind ficatul în apă clocotită, timp de 15-20 sec. Apoi, veți observa că pielița se îndepărtează cu ușurință.

2. Îndepărtați canalele biliare care traversează bucata de ficat.

3. Pentru a îndepărta mirosul specific și a frăgezi și mai mult ficatul, țineți-l în lapte rece, timp de 2-3 ore.

4. Tăiați bucata de ficat în felii de grosimea unui deget sau un pic mai groase. Nu feliați foarte subțire pentru a nu se usca în timpul preparării.

5. Înainte de preparare, ungeți ficatul cu câteva picături de ulei. Înfierbântați grătarul sau o tigaie antiaderentă și frigeți-l pe ambele părți. Nu insistați cu friptul, nu vă doriți o friptură tare, lipsită de suc și frăgezime.

6. Condimentați ficatul cu sare și piper abia după ce s-a fript.

7. Decorați cu rozmarin și serviți cu o garnitură potrivită.
Ficat de vită fraged și delicios
Ficat de vită fraged și delicios
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu