Piept de rață cu portocale

Piept de rață cu portocale
Piept de rață cu portocale
Piept de rață cu portocale
Ingrediente pentru o porție:
-1/2 piept de rață;
-1 portocală;
-sare;
-piper.

Spălați și uscați bine pieptul de rată, apoi crestați pielea, folosind un cuțit bine ascuțit. Condimentați cu sare.

Înfierbântați o tigaie antiaderentă și așezați pieptul de rață cu pielea în jos. Frigeți la foc mare și întoarceți bucata de carne pe toate părțile. Nu adăugați grăsime. Grăsimea care se lasă din piele e suficientă pentru a prepara bucata de carne.


Când bucata de piept este elastică la atingere, dar rumenită la exterior, stoarceți jumătate de portocală deasupra. Mai lăsați 2-3 secunde și opriți focul. Ne dorim un interior fraged, suculent și ușor roz.

Scoateți bucata de carne, feliați-o contrar fibrei musculare, așezați-o pe o farfurie, turnați deasupra sosul din suc de portocale rămas în tigaie, condimentați cu piper proaspăt zdrobit și decorați.
Piept de rață cu portocale
Piept de rață cu portocale
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu