Plachie de pește

Plachie de pește
Plachie de pește
Plachie de pește
Ingrediente:
-3-4 pești, în funcție de câte persoane aveți la masă;
-ceapă multă (4-5 bucăți, după cât sunt de mari);
-2 ardei;
-4 roșii mari și coapte;
-4-5 grăunți de usturoi;
-2-3 foi de dafin;
-piper;
-sare;
-pătrunjel;
-ulei;
-făină.

Spălați peștele și lăsați-l la scurs. Presărați un strop de sare și lăsați peștele să se săreze, apoi presărați-l cu făină, scuturați bine și puneți-l la prăjit în ulei încins.

Tăiați ceapa solzișori, scurgeți din uleiul în care s-a prăjit peștele, păstrând mai puțin și puneți ceapa la călit. Tăiați și ardeiul și adăugați-l în vas. Lăsați să se înmoaie bine, apoi adăugați usturoiul tăiat felii, piperul măcinat mare și un strop de sare.

Decojiți roșiile, tocați-le și adăugați-le peste compoziția anterioară. Adăugați foile de dafin și lăsați să se lege ușor sosul.

Așezați sosul în tavă, aranjați peștele deasupra și dați vasul la cuptor. Lăsați să scadă suficient, scoateți vasul, presărați pătrunjel și serviți caldă cu mămăliguță.
Plachie de pește
Plachie de pește
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu