Sărmăluțe cu carne, prune uscate și bucățele de bacon

Sărmăluțe cu carne, prune uscate și bucățele de bacon
Sărmăluțe cu carne, prune uscate și bucățele de bacon
Poate că vă veți întreba de ce sărmăluțe cu prune sau de unde și până unde combinația asta ciudată. Vă voi spune că și eu am reacționat astfel, dar am greșit. Prunele dau dulceață sărmăluțelor și un subtil miros de fum. Deci, nu sunt deloc nepotrivite. Aș zice că, mie îmi plac sărmăluțele astea, chiar mai mult decât cele tradiționale.  

Ingrediente:

-carne tocată (vită-porc);
-o ceașcă de orez;
-foi de varză acră;
-roșii în bulion;
-prune uscate;
-bacon;
-ceapă;
-piper;
-foi de dafin;
-cimbru;
-mărar;
-sare.

Carnea tocată se frământă bine împreună cu ceapa dată pe răzătoare sau trecută prin mașina de tocat, cu orezul și condimentele (mărar, cimbru, piper, sare).

Foile de varză se desărează, ținându-se câteva minute în apă rece, apoi se taie în bucăți potrivite, îndepărtând cotoarele. Se rulează sărmăluțele, folosind carnea crudă.

Pe fundul vasului în care se vor fierbe sărmăluțele se așază un strat de foi de varză tocate mărunt, câteva fire de mărar și câteva crenguțe de cimbru. Se așază sărmăluțele în straturi, unele lângă altele, urmărind curbura vasului.

La suprafață se pun roșiile, prunele, baconul tăiat fin și câteva foi de dafin. Se toarnă apă rece și se pune vasul la foc, lăsând să fiarbă lent.
Sărmăluțe cu carne, prune uscate și bucățele de bacon
Sărmăluțe cu carne, prune uscate și bucățele de bacon
Când sărmăluțele sunt aproape gata, se introduce vasul în cuptor, lăsându-le să se rumenească frumos și să scadă bine.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu