Cum pregătești sparanghel la tigaie

Cum pregătești sparanghel la tigaie
Cum pregătești sparanghel la tigaie
Cum pregătești sparanghel la tigaie
Cum pregătești sparanghel la tigaie
Cum pregătești sparanghel la tigaie
Cum pregătești sparanghel la tigaie
Sparanghelul este o plantă erbacee, cu rădăcini cărnoase, cu frunze nedezvoltate, asemănătoare solzilor de pește. Se cultivă pentru pentru lăstarii tineri, cu gust unic, ușor amărui.

Cum sparanghelul este un aliment relativ nou pe mesele românilor, vă voi spune cum îl pregătesc eu.

Spăl vlăstarii de sparanghel, tai cca 1 cm din bază și curăț părțile tari.

Clocotesc apă cu sare, scufund sparanghelul și-l fierb 3-4 , maximum 5 minute. Scot sparanghelul în apă rece.

Pun 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie și când s-a încins pun și sparanghelul. Îl trag la tigaie câteva minute, sting cu un strop de vin alb și zeamă de lămâie.

Închid focul, arunc 2-3 căței de usturoi zdrobiți, piper, un praf de sare, piper și câteva frunze de pătrunjel. Servesc totul ca garnitură, alături de carne de pui ori de porc friptă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu