Homar întreg cu vin și usturoi

Homar întreg cu vin și usturoi
Homar întreg cu vin și usturoi
Homar întreg cu vin și usturoi
Homar întreg cu vin și usturoi
Homar întreg cu vin și usturoi
Homar întreg cu vin și usturoi
Ingrediente:

-un homar întreg;
-vin alb;
-un cub de unt;
-2 linguri ulei de măsline;
-2-3 căței de usturoi;
-sare;
-piper;
-verdeață;
-lămâie;

Pentru rețeta de astăzi am folosit un homar prefiert. Este mai comod așa, pentru că mă tem ca cel viu să nu moară înainte de a-l găti.

Homarul prefiert se lasă cu o noapte înainte la dezghețat, în frigider. Vine ambalat într-un cub de gheață și nu este gata de preparare prea repede.

Când este dezghețat, se așază într-o oală cu apă caldă sărată și se ține la foc mic până se încălzește bine. În acest timp se pune uleiul de măsline în tigaie și se încinge. Se taie un cub micuț de unt și se pune în tigaie împreună cu usturoiul zdrobit cu latul cuțitului și tocat fin. 

Se transferă și homarul din apa caldă în tigaie, dar numai după ce a fost scurs bine. Se frige ușor pe ambele fețe, apoi se stinge cu vin alb. Se mai lasă 1-2 minute, se închide focul, se presară piper, pătrunjel și se stoarce puțină lămâie. Se servește cald.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu