Negresă cu fructe și ciocolată amăruie

Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Negresă cu fructe și ciocolată amăruie
Ingrediente:

-fructe (zmeură, kiwi, struguri);
-7 ouă;
-7 linguri de ulei;
-7 linguri de apă;
-1 cană zahăr brun;
-3/4 cană făină albă de calitate;
-3/4 cacao neagră;
-ciocolată amăruie;
-o ceașcă de lapte;
-vanilie naturală;
-praf de copt.

Zahărul și cele 7 linguri de apă se pun într-un ibric de ceai și se dau la foc temperat. Se amestecă uneori și se fierbe până rezultă un sirop legat. La sfârșitul fierberii, adăugați vanilia.

În timp ce siropul fierbe, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar când spuma e gata, se adaugă siropul de zahăr și se încorporează energic cu telul. Puteți să-l adăugați treptat sau tot odată. Eu am procedat în ambele feluri și nu-i nicio diferență în produsul finit.

Se mai bate spuma de albuș câteva secunde, apoi se adaugă gălbenușurile și se încorporează. Se adaugă și cele 7 linguri de ulei și praful de copt și se amestecă în compoziție.

Toată cantitatea de făină se cerne în ploaie peste compoziție și se încorporează cu o paletă, cu mișcări rare de jos în sus, până se încorporează toată. La fel se procedează și cu cantitatea de cacao. Dacă vă doriți o negresă mai deschisă la culoare, puteți micșora cantitatea de cacao, dar trebuie s-o înlocuiți cu făină. În total trebuie să aveți o cană și jumătate de pulbere.

Se toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară, nu foarte mare, tapetată cu hârtie de copt, apoi se pune totul la cuptorul preîncălzit. Se coace compoziția pentru început iute, apoi se temperează focul și se lasă să se pătrundă. Aveți grijă să nu uscați blatul prea tare, ne dorim să fie cremos și pufos.

Se scoate din forma de copt, se lasă la răcit, se taie, apoi se ornează cu ciocolată topită și fructe proaspete.

Ciocolata topită se obține dintr-o tabletă de ciocolată amăruie, fără umplutură, pe care o rupeți în bucăți mici și o dezlegați la foc mic, împreună cu o ceașcă de lapte. Amestecați energic cu telul și când capătă consistență fluidă, opriți focul și-o turnați pe prăjitură. Până la servire, prăjitura e bine să stea la rece măcar câteva ore.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu