Prăjitură cu ciocolată și frișcă

Prăjitură cu ciocolată și frișcă
Prăjitură cu ciocolată și frișcă
Prăjitură cu ciocolată și frișcă
Prăjitură cu ciocolată și frișcă
Dacă veți coace această prăjitură într-o formă rotundă, ea poate deveni festivă, ca cea din imagine. În schimb, dacă vreți o prăjitură ușor de porționat, o puteți pregăti într-o tavă dreptunghiulară.

Ingrediente pentru blat:

-7 ouă;
-7 linguri de ulei;
-7 linguri de apă;
-1 cană zahăr brun;
-3/4 cană făină albă de calitate;
-3/4 cacao neagră;
-ciocolată pentru gătit;
-vanilie naturală;
-praf de copt.

Zahărul și cele 7 linguri de apă se pun într-un ibric de ceai și se dau la foc temperat. Se amestecă uneori și se fierbe până rezultă un sirop legat. La sfârșitul fierberii, adăugați vanilia.

În timp ce siropul fierbe, separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare, iar când spuma e gata, se adaugă siropul de zahăr și se încorporează energic cu telul.

Se mai bate spuma de albuș câteva secunde, apoi se adaugă gălbenușurile și se încorporează . Se adaugă și cele 7 linguri de ulei și praful de copt și se amestecă în compoziție.

Toată cantitatea de făină se cerne în ploaie peste compoziție și se încorporează cu o paletă, cu mișcări rare de jos în sus, până se încorporează toată. La fel se procedează și cu cantitatea de cacao.

Se toarnă aluatul într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Se presară deasupra bucăți de ciocolată, cam cât o migdală de mari, apoi se pune totul la cuptorul preîncălzit. Se coace compoziția pentru început iute, apoi se temperează focul și se lasă să se pătrundă. Aveți grijă să nu uscați blatul prea tare, ne dorim să fie cremos și pufos.

Se scoate din forma de copt, se lasă la răcit, apoi se ornează cu multă frișcă naturală și fructe proaspete, fără să se taie transversal. Până la servire e bine să stea la rece măcar câteva ore.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu