Prăjitură cu mentă și lămâie

Prăjitură cu mentă și lămâie
Prăjitură cu mentă și lămâie
Prăjitură cu mentă și lămâie
Prăjitură cu mentă și lămâie
Prăjitură cu mentă și lămâie
Prăjitură cu mentă și lămâie
Ați observat, poate, că mai toate prăjiturile mele încep cu 7 ouă. De ce? Simplu! Astfel îmi rezultă o cantitate de dulciuri ce poate fi consumată în două zile, maximum trei, de cei trei cetățeni ce compun familia mea. Dacă voi aveți un public mai larg, puteți dubla cantitățile, dar procedeul rămâne același.

Ingrediente pentru blat:

-7 ouă;
-7 linguri apă;
-7 linguri ulei;
-o cană de zahăr;
-5 g praf de copt;
-1 și 1/2 cană făină albă;
-un praf de sare.

Zahărul și apa se pun împreună într-un vas, la foc mic. Se amestecă uneori și se fierbe până rezultă un sirop.

În timp ce fierbe siropul, separați ouăle și bateți albușurile spumă tare. Încorporați iute siropul fierbinte și gălbenușurile unul câte unul.

Adăugați uleiul, lingură cu lingură și amestecați.

Cerneți făina, sare și praful de copt deasupra și încorporați ușor, cu o paletă.

Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-o la cuptor până se rumenește ușor.

Ingrediente pentru umplutură:

-2 lămâi;
-miere;
-mentă proaspătă;
-500 g smântână;
-zahăr pudră.

Stoarceți una dintre lămâi în două căni de apă. Adăugați și jumătățile rezultate, cu coajă cu tot și puneți sucul la fiert.

Când a început să clocotească, ridicați vasul de pe foc, adăugați miere după gust și câteva frunze de mentă. Lăsați câteva minute și strecurați siropul, apoi dați-l la rece.

Smântâna și 3-4 linguri de zahăr pudră se amestecă iute, cu telul, până rezultă frișca. Dacă smântâna nu se întărește, picurați puțină lămâie. 

Când blatul e copt, se scoate din tavă și se lasă să se răcească. După răcire, se taie în bucăți potrivite, se siropează bine și se ornează cu frișcă, felii nici de lămâie și frunze de mentă.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu